1 min

Tags in dit artikel

,

De betaalmuur die de New York Times vanaf 28 maart wereldwijd zal gaan gebruiken blijkt makkelijk te omzeilen te zijn. Na een wijziging in drie regels van het script zou je geen last meer hebben van deze beperking.

De betaalmuur zorgt ervoor dat een gebruiker twintig artikelen gratis kan lezen per maand. Bij elk artikel wat daarna wordt aangeklikt, verschijnt er een pop-up venster die de gebruiker aanspoort om een abonnement aan te schaffen. Zo’n abonnement zal tot 35 dollar gaan kosten. Wel kan men alle artikelen lezen zonder enige beperking wanneer deze via een link vanaf Google, Facebook of Twitter bezocht worden.

Een New York Times bezoeker uit Canada kwam er echter achter dat het behoorlijk makkelijk is om de betaal-pop-up te omzeilen. De Canadees legt dit hier in een how-to uit. De New York Times heeft inmiddels laten weten er vooralsnog niets aan te zullen doen maar het wel scherp in de gaten te zullen houden. De muur heeft de krant naar schatting zo’n 50 miljoen dollar gekost en gaat 28 maart wereldwijd in gebruik.