Facebook heeft tijdens een persconferentie in San Francisco 60 nieuwe Apps voor in de Facebook Timeline getoond. Door het vernieuwen van de Open Graph en het toevoegen van ‘Facebook Gestures’, kunnen deze Apps automatisch nieuws delen op je Facebook Timeline.

Facebook heeft nieuwe apps voor in de timeline bekend gemaakt. Zo zijn er onder andere nieuwe apps beschikbaar gekomen zoals Foodspotting, Foodily, Pinterest, Rotten Tomatoes, Pose, Kobo, Gogobot en vele andere. Gebruikers kunnen nu hun timeline aanvullen en laten zien wat ze graag koken en eten, wat hun favoriete reisbestemmingen zijn, het rondje dat ze hardlopen of welke films ze hebben gekeken. Zodra de Apps zijn toegevoegd kan er begonnen worden aan het updaten van de timeline met jou activiteiten. Bijvoorbeeld als je houdt van design, shopping of fashion, dan kan je de Pinterest of Pose app toevoegen om jouw favoriete items deel uit te laten maken van je timeline.

"Timeline applicaties kunnen activiteiten delen die jij interessant vindt. Jij bepaald wanneer het gedeeld wordt en wie je berichten kunnen zien. Wanneer je een bericht met een App hebt toegevoegd kan het bericht altijd verwijderd worden uit de Timline. Ook kun je tal van instellingen instellen in de persoonlijke activiteiten.", aldus Facebook.