Google gaat een nieuwe dienst uitgeven die gebruikt kan worden door uitgevers van geschreven online informatie of nieuws. De nieuwe dienst, die dinsdag uitgekomen is, stelt gebruikers in staat om webartikelen te kopen, waarna ze zichtbaar worden om te lezen.

Het programma, dat gebruik maakt van Google’s bestaande Google Wallet, stelt uitgevers in staat om met een paar kleine aanpassingen aan hun website hun artikelen beschikbaar te maken om "gekocht" te worden. Uitgevers kunnen lezers een preview van een artikel aanbieden, terwijl de rest van het artikel onleesbaar blijft, dit geeft tevens aan hoe groot de content is die een lezer zal kopen. Lezers kunnen via de Google Wallet-knop de rest van het artikel kopen. De prijs van een artikel zal volgens Google tussen de 0,25 en 0,99 dollar liggen. Als een lezer ontevreden is over de aankoop is er de mogelijkheid om binnen 30 minuten het geld terug te krijgen. Google haast zich daarbij wel om te vermelden dat buitensporig gebruik van deze optie scherp in de gaten gehouden wordt.

Google heeft al een aantal partners in de hand genomen. Pearson en Oxford University Press bieden beiden 80.000 artikelen aan. Daarnaast is Google ook al in onderhandeling met DK Publishing en Peachpit. Als dit eenmaal op rolletjes loopt, zullen kleinere uitgevers ook mogen meedoen. Google zal binnenkort plug-ins uit gaan geven om de dienst te ondersteunen.