1 min Applications

‘Google werkt aan betaalde kanalen voor YouTube’

Naar verluidt werkt Google aan het opzetten van een betalingssysteem voor kanalen op videosite YouTube. Deze lente zou het bedrijf als test geld gaan vragen voor 25 populaire YouTube-kanalen, in afwachting van de publieke opinie.

Betalen voor je favoriete YouTube-kanaal. Dat is blijkbaar wat Google van de toekomst verwacht van surfers en streamers. Het nieuwe hoofdstuk voor YouTube lijkt al binnenkort te beginnen. Anonieme bronnen melden dat Google om de tafel zit met gevestigde YouTube-partners zoals Machinima, Maker Studios en Fullscreen, met als doel het opzetten van een betaalmodel voor hun commerciële kanalen.

In 2010 startte YouTube al met het aanbieden van videoverhuur. Deze nieuwe stap van betaalde kanalen kan het begin betekenen van een alternatief voor televisie, mits genoeg gebruikers bereid zijn om te betalen.

De strategie dook al eerder op, toen Google honderd Amerikaanse televisiekanalen lanceerde in 2011. Die plannen waren schijnbaar succesvol genoeg, aangezien Google in oktober 2012 een transnationale uitbreiding van de kanalen aankondigde voor Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië.

Bron:Neowin