1 min Devices

‘Lancering betaalde YouTube-kanalen deze week’

Het lijkt erop dat Google er klaar voor is om betaalde content aan te gaan bieden op videowebsite YouTube. Specialistische videokanalen zouden vanaf deze week een betaald abonnement kunnen aanbieden, meldt The Financial Times.

Begin dit jaar deden geruchten de ronde dat Google bezig was met de ontwikkeling van betaalde YouTube-kanalen. Deze week zouden die geruchten omgezet worden naar waarheid, als Google de eerste vijftig betaalde videokanalen lanceert. Een abonnement op een kanaal zou minimaal 1,99 dollar per maand kosten in de Verenigde Staten.

Dankzij betaalde content kunnen makers van video’s een betere financiering rond krijgen. Voorheen was men afhankelijk van de inkomsten vanuit advertenties, maar daar komt nu dus een nieuwe inkomstenbron bij. Het is nog onduidelijk of op betaalde kanalen nog advertenties getoond worden.

Een woordvoerder van Google heeft desgevraagd aangegeven dat er op dit moment niets aan te kondigen is, maar dat er wel gekeken wordt naar het aanbieden van betaalde videokanalen.

Bron:Mashable