1 min

WhatsApp lijkt er binnenkort weer een concurrent bij te krijgen in de vorm van de dienst Babble van Google. De zoekgigant zou van plan zijn om alle chatdiensten die het biedt te combineren, om gelijk een grote gebruikersbasis te hebben. Met de betaalde abonnementen voor WhatsApp in het vooruitzicht zou Google wel eens een grote slag kunnen slaan.

Wat betreft chatdiensten heeft Google een redelijk uitgebreid aanbod dat niet volledig tot helemaal niet op elkaar aansluit. Zo zijn er bijvoorbeeld Google Talk, Voice, Messenger, Chat for Drive en de Hangouts-functie van Google+. Dat is nogal wat om allemaal bij te houden, mocht je van alle diensten gebruik maken. Alle diensten worden mede daarom in Babble samengebracht, zodat er één centrale plaats is waar alle gesprekken terug te vinden zijn.

Google zou van plan zijn om Babble als applicatie uit te brengen voor Android en Chrome OS. Van een iOS-variant is vooralsnog geen sprake. Een datum voor de lancering of aankondiging van Babble is niet bekendgemaakt, maar het is aannemelijk dat Google meer bekendmaakt tijdens Google I/O, dat van 15 tot 17 mei plaatsvindt.