1 min

NSS Labs heeft uit een eigen onderzoek geconcludeerd dat Internet Explorer 10 de meest veilige internetbrowser is als het aankomt op het blokkeren van malafide downloads. Daarmee verslaat Microsoft de concurrentie: Google Mozilla, Apple en Opera.

In de test van NSS Labs werd gebruik gemaakt van Internet Explorer 10, Google Chrome 25 en 26, Firefox 19, Safari 5 en Opera 12, draaiende op Windows 8, NSS Labs benadrukt dat de conclusies niet gelden voor andere versies van Windows of concurrerende besturingssystemen. De browsers waren voorzien van alle updates die op dat moment beschikbaar waren. De testperiode besloeg 28 dagen en in die periode werden 754 malafide adressen bezocht gedurende 550 tests.


Internet Explorer 10 blokkeerde 99,96 procent van alle geïnfecteerde downloads, Google Chrome wist 83 procent af te weren. Een half jaar terug blokkeerde Google’s browser nog maar 70 procent. Safari, Firefox en Opera moesten het doen met een teleurstellende score van respectievelijk 10,16, 9,92 en 1,87 procent.

Van Apple’s Safari is overigens al een zesde versie beschikbaar, maar deze is alleen voor Mac OS X-computers verkrijgbaar. Apple heeft de ontwikkeling van Safari voor Windows gestaakt.