Navigatiebedrijf Waze heeft de aandacht van Google op zich weten te vestigen. Facebook is naar verluidt al langere tijd in gesprek met Waze om een overname te beklinken, maar Google gaat dat voornemen bemoeilijken. De zoekgigant zou al een bod van 1 miljard dollar hebben gedaan.

Het Israëlische bedrijf Waze kan in zijn handen wrijven met de interesse van twee rijke bedrijven als Facebook en Google. Als het tot een overname komt zullen de medewerkers ongetwijfeld flink uitbetaald krijgen. Mochten zowel Facebook als Google erg graag eigenaar worden van Waze, dan zou een strijd om het bedrijf kunnen ontstaan. Die strijd zou er voor kunnen zorgen dat veel meer geld gemoeid zal zijn met de overname. De teller staat volgens Bloomberg nu op ongeveer 1 miljard dollar.

Waze zou ondanks de biedingen van Facebook en Google ook kunnen kiezen om onafhankelijk te blijven opereren. Het navigatiebedrijf heeft nog niet gereageerd op de berichtgeving over de biedingen van Facebook en Google. Ook de bieders houden de lippen stijf op elkaar.