1 min

Sony heeft bekendgemaakt dat het mogelijk zal zijn om je PlayStation 4 te besturen door middel van stemcommando’s. Hiervoor is het wel noodzakelijk om een PlayStation Eye-camera aan te sluiten.

Dit werd bekend gemaakt door een woordvoerder van Sony, nadat een video op YouTube een presentatie liet zien van de GameStop Expo, waar deze functie werd getoond. In deze video is te zien hoe de Eye-camera het mogelijk maakt om te navigeren met gebruik van je stem. De woordvoerder van Sony gaf aan dat de PlayStation 4 inderdaad stemherkenning ondersteunt en dat hier in de toekomst meer informatie over vrijgegeven zal worden.

Eerder maakte het Japanse bedrijf al bekend dat de PlayStation 4 niet geleverd zal worden met de camera en dat deze los aangeschaft moet worden. De spelcomputer zal ook gewoon werken zonder de Eye-camera. Sony staat hiermee lijnrecht tegenover concurrent Microsoft, die de Xbox One enkel aanbiedt in combinatie met de Kinect-camera. Ook de Xbox One zal gebruik kunnen maken van stembesturing, in eerste instantie was het zo dat de spelcomputer niet zou functioneren zonder de Kinect-camera, die eigenschap is echter geschrapt.