Financiële analisten hebben al vaker aangegeven dat het voor Microsoft een goed idee zou kunnen zijn als het bedrijf een aantal afdeling die gericht zijn op consumenten zou afsplitsen. Ook Vulcan Capital is van mening dat Microsoft dit serieus moet overwegen.

Paul Ghaffari, hoofd van Vulcan Capital, gaf aan dat het voor Microsoft interessant kan zijn om de consumentenafdeling, waaronder de Xbox-afdeling, af te splitsen. Volgens Ghaffari moet Microsoft zich alleen concentreren op zakelijke klanten en is zelfs een succesvolle afdeling zoals de Xbox-afdeling een afleiding bij dit doel. Hieraan voegde het hoofd van Vulcan Capital toe: "We zouden graag zien dat Microsoft zich focust op de beste competenties van het bedrijf."

Vulcan Capital is de investeringsmaatschappij die zich ontfermt over het kapitaal van Microsoft’s mede-oprichter Paul Allen. Op dit moment heeft Allen nog 2 miljard dollar aan Microsoft-aandelen, maar zijn kapitaal zou zo’n 15 miljard dollar bedragen. Het hoofd van Vulcan Capital geeft dan ook aan dat Allen "geïntrigeerd en geïnteresseerd" is in de aankomende veranderingen die Microsoft’s toekomstige CEO gaat brengen.

Volgens Ghaffari gaat het zoeken van Microsoft naar een nieuwe CEO goed, maar hierbij gaf hij niet precies aan hoever het bedrijf was in het zoeken naar een nieuwe CEO. Onlangs werd beweerd dat Microsoft nog dit jaar de nieuwe CEO zou willen presenteren.

Daarnaast gaf Paul Ghaffari aan dat hij een deel van het geld van de mede-oprichter van Microsoft zal gaan investeren in Twitter. Het sociale medium zal vanaf begin 2014 de beurs opgaan. Volgens de Vulcan Capital-topman heeft Twitter een sterke basis voor advertenties. Hij geeft dan ook aan: "Ik hoop dat we aandelen kunnen krijgen."