Twitter heeft dinsdag een nieuwe functie gelanceerd. Met Custom Timelines is het voor gebruikers mogelijk om tweets in een tijdlijn te sorteren. Ook is het voor andere gebruikers mogelijk om de tijdlijnen op te zoeken en alle relevante tweets in één keer te vinden.

Eén van de nadelen van Twitter is dat de dienst soms chaotisch kan worden door de vele Tweets die dagelijks verstuurd worden. Om dit op te lossen biedt Twitter een nieuwe mogelijkheid aan.

Met Custom Timelines is het mogelijk om een lijst te maken van tweets over een gebeurtenis of onderwerp. Vervolgens kunnen tweets die daar interessant voor zijn bij elkaar gezet worden. Dit wordt gedaan door een Custom Timeline aan te maken en daar de relevante tweets in te plaatsen.

De Custom Timelines zijn hierna voor andere mensen te bekijken. Hierdoor staan allerlei tweets over een bepaald onderwerp netjes op een rij en kan de gebruiker precies zien wanneer dingen bekend zijn gemaakt via Twitter.

In eerste instantie zullen Custom Timelines alleen gemaakt kunnen worden via TweetDeck. Later moet het ook mogelijk zijn om via de webversie van Twitter de Custom Timelines aan te maken. Het is op dit moment al wel mogelijk om de tijdlijnen te bekijken zonder gebruik van TweetDeck.