Volgens Andrew Wilson, CEO van EA, zullen de PlayStation 4 en de Xbox One in de toekomst veel concurrentie om een dominante plek in de woonkamer krijgen vanuit onder andere Apple en Google.

Twee dagen geleden wisten we te melden dat de PlayStation 4 inmiddels al 2,1 miljoen keer verkocht was. Hiermee is de PlayStation 4 de best verkopende PlayStation-console tot op heden. Ook de Xbox One schijnt goed te verkopen, hoewel Microsoft weigert officiële verkoopcijfers bekend te maken voor november. Wel maakt de softwaregigant bekend dat de vraag veel groter is dan het aanbod.

Volgens EA’s CEO Andrew Wilson zal de concurrentie voor Microsoft en Sony in de toekomst echter veel groter worden. De topman voorspelt dat bedrijven als telecomproviders, Apple, Google, Roku en Comcast in de toekomst ook zullen trachten om een dominante plek te veroveren in het entertainment van de woonkamer.

Google heeft in het verleden al een poging gewaagd om de huiskamer over te nemen met Google TV. Met dit besturingssysteem voor settopboxen en televisies worden online mogelijkheden toegevoegd. Dit was geen groot succes, maar Google doet het al beter met de onlangs geïntroduceerde Chromecast die voor 35 dollar te koop is in Amerika.

Ook Apple wil in de toekomst een sterkere focus gaan leggen op televisies. Het bedrijf heeft echter besloten nog iets langer te wachten met het lanceren van dit product. Wel biedt het bedrijf al de Apple TV aan.

Op dit moment geeft Wilson aan dat EA de PlayStation 4 en de Xbox One volledig ondersteunt. In de toekomst zou dit echter kunnen veranderen, als nieuwe bedrijven met media-oplossingen komen voor in de woonkamer en videogames op de bank in je woonkamer spelen niet langer exclusief kan op de spelcomputers van de nu gevestigde orde.