1 min

Tags in dit artikel

, ,

Chipmaker ARM heeft Geometrics overgenomen. Hierdoor zouden de graphics van toekomstige mobiele apparaten nog beter kunnen worden. Mogelijk zal dit voor problemen zorgen voor portable consoles zoals de PlayStation Vita en de Nintendo 3DS.

Chipmaker ARM heeft het bedrijf Geometrics overgenomen. Geometrics houdt zich bezig met grafische technologie en specialiseert zich in het maken van realistische lichteffecten voor videogames. De technologie van Geometrics is in het verleden al gebruikt in spellen als Battlefield 4(review) en Need for Speed Rivals (review).

Op dit moment geven spellen op handhelds vaak nog een betere ervaring dan spellen op tablets of smartphones. Behalve grafische verschillen is er ook een betere besturing. Waar portable consoles vaak nog gebruikmaken van knoppen en analoge sticks, gebeurt het gamen op een tablet of smartphone alleen via het touchscreen.

Ook hier zal in de toekomst verandering in komen. Met iOS 7 (review) heeft Apple ondersteuning voor controller-accessoires toegevoegd. Hierdoor wordt de drempel om een controller te kopen die aangesloten kan worden op je mobiele apparaat kleiner. Door de aangesloten controller ontstaat er een preciezere besturing. Nu Apple dit heeft geïntroduceerd op de mobiele markt, is de kans groot dat andere fabrikanten van smartphones het voorbeeld zullen volgen.

Met de overname van Geometrics lijkt het erop dat de volgende generatie mobiele apparaten steeds mooiere graphics kunnen weergeven en daarmee serieuze concurrentie gaan vormen voor de portable consoles. Het is dan ook maar de vraag of we in de toekomst nog veel portable consoles zullen zien verschijnen.