1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Google heeft bepaalde delen van Green Throttle Games overgenomen, zo heeft een woordvoerder besloten. Green Throttle Games is een ontwikkelaar van controllers voor Android-apparaten, maar zou door Google gebruikt gaan worden voor de ontwikkeling van een eigen set-top box.

Het is niet geheel duidelijk hoe de deal tussen Google en Green Throttle Games in elkaar steekt. Het bedrijfje is eind vorig jaar namelijk failliet gegaan, Google lijkt alleen enkele onderdelen van Green Throttle Games over te nemen.

Green Throttle Games werd in 2012 opgericht en lanceerde een "naadloze gaming-ervaring" voor Android-apparaten. Die ervaring moest geleverd worden met de eigen Atlas-controller die via een specifieke applicatie met bluetooth verbonden kon worden met Android-apparaten. Atlas werd echter nooit een noemenswaardig succes. Dat kwam mede doordat er veel bugs waren en omdat er betere alternatieven beschikbaar waren.

Google zou Green Throttle Games willen gebruiken voor de ontwikkeling van een eigen set-top box. Over zo’n product gaan al langere tijd geruchten. De Apple TV, een mogelijke concurrent, schiet momenteel nog tekort als het aankomt op gaming en Google zou hier dus de aandacht op kunnen leggen.