1 min

Het begint er meer en meer op te lijken dat Google zich meer wil gaan richten op games. De zoekgigant heeft Noah Falstein gecontracteerd als Chief Game Designer. Wat Falstein bij Google gaat doen is onduidelijk, er zijn meerdere scenario’s denkbaar.

Medio april ontstond er bijvoorbeeld een gerucht dat Google een multiplayernetwerk aan het ontwikkelen is voor Android-apparaten. Met dit netwerk zouden gebruikers op verschillende manieren tegen elkaar kunnen spelen via een centraal netwerk. Mogelijk heeft Falstein de leiding gekregen over de ontwikkeling van dit component van Android.

Een andere mogelijkheid is minder aannemelijk, maar desalniettemin niet vergezocht: Falstein zou met een team kunnen werken aan (concepten van) games voor Google Glass. De digitale bril biedt ongetwijfeld nieuwe mogelijkheden voor games, zoals verbeterde implementaties van augmented reality-principes.

Noah Falstein houdt zich sinds 1980 intensief bezig met game en werkte in het verleden al voor onder andere LucasArts, 3DO en Dreamworks Interactive. Falstein werkt sinds april jongstleden bij Google. Saillant detail is dat Falstein zijn baan in eerste instantie omschreef als Chief Game Designer bij Android Play Studio, waardoor het vrijwel zeker lijkt dat zijn baan gelieerd is aan Android.