‘Windows Treshold krijgt ondersteuning voor virtuele desktops’

Microsoft krijgt mogelijk ondersteuning voor virtuele desktops, een functie die al jaren bestaat voor Linux- en Mac OS X-gebruikers. Microsoft zou overwegen deze functie ook naar de nieuwste versie van Windows te brengen. Hierdoor wordt het mogelijk om meerdere desktops in te richten en daar eenvoudig tussen te schakelen, mogelijk via een veegbeweging op een touchpad.

Microsoft heeft in voorgaande Windows-versies altijd met één desktop gewerkt en daarop zijn een maximum aantal iconen (snelkoppelingen) te plaatsen. Als gebruikers daar niet voldoende aan hebben worden ze gedwongen deze in mapjes te plaatsen. Onder Linux en Mac OS X heb je de mogelijkheid om meerdere desktop-omgevingen aan te maken en daar snel tussen te schakelen. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn, om een privé desktop te hebben en een voor je werk. Of een om in te programmeren en een andere om in te ontwerpen. Of voor ZZP’ers om een omgeving per (grote) klant aan te maken.

Microsoft zou overwegen om deze functionaliteit nu ook naar Windows te brengen, in de volgende versie met codenaam Treshold. Wij gaan er stiekem vanuit dat dit Windows 9 zal zijn, waarvan de lancering gepland staat voor volgend jaar. Microsoft heeft nog niets aangekondigd of bevestigd over Treshold, dus niets is nog zeker. Een goede reden voor Microsoft zou kunnen zijn dat de Windows Store-apps en mogelijk de tegels straks ook op de desktop geplaatst kunnen worden. Deze nemen echter meer ruimte in en daardoor is het prettiger om meerdere desktop-omgevingen te hebben.

In elk geval is het voor professionele gebruikers een zeer welkome toevoeging.

Bron:Neowin