1 min

Het lokale kantoor van Microsoft in China heeft per ongeluk de komst van Windows 9 bevestigd. Microsoft China plaatste op Weibo, de Chinese Facebook, bovenstaande afbeelding met een vraag aan de volgers van de Weibo-pagina.

Een werknemer van de social media afdeling van Microsoft China moet mogelijk vrezen voor zijn of haar baan. Deze werknemer bevestigde de komst van Windows 9 op Weibo, China’s grootste sociale netwerk. Bovenstaande afbeelding werd geplaatst in combinatie met de vraag: "Binnenkort verschijnt de nieuwste versie van Windows, Windows 9, denk jij dat het startmenu in de linkeronderhoek zal terugkeren?"

Daarmee lijkt het zeker te zijn dat Microsoft op 30 september een beta of previewversie van Windows 9 beschikbaar zal maken voor iedereen die interesse heeft. Wanneer Windows 9 daadwerkelijk verschijnt is nog onduidelijk maar wij gokken april 2015, dat is dus al over 7 maanden.

De afbeelding toont een logo van Windows 9, dit logo zou gemaakt zijn door een Windows-fan en niet door Microsoft zelf. Hoe het Windows 9 logo er definitief uit komt te zien is nog onduidelijk. Microsoft China heeft de afbeelding en de vraag inmiddels offline gehaald op Weibo.