Android domineert iOS met app-downloads maar niet met omzet

Volgens App Annie, een statistiekendienst voor apps, heeft Android in 2014 iOS echt gedomineerd waar het aan komt op app-downloads. Als er echter wordt gekeken naar de applicatiewinkel met de meeste omzet dan wint iOS met een straatlengte voorsprong.

Het is inmiddels al enkele jaren een gegeven dat iOS-gebruikers veel sneller bereidt zijn om te betalen voor een app dan Android-gebruikers. Dat het voor Android-gebruikers veel makkelijker is om een app illegaal te bemachtigen zonder ervoor te betalen speelt daarin ongetwijfeld ook een rol.

Android is inmiddels een flink stuk groter dan iOS als er wordt gekeken naar het aantal gebruikers, iets wat ook terug te zien is in het aantal app-downloads, in totaal werden er in 2014 zo’n 60 procent meer apps gedownload uit de Google Play Store dan uit de iOS App Store. Exacte aantallen maakt App Annie helaas niet bekend.

Als we naar de omzet kijken zijn we ongeveer omgedraaide cijfers, de omzet uit de iOS App Store ligt maar liefst 70 procent hoger dan die van de Google Play Store. De groei in omzet uit betaalde apps en in-app aankopen ligt opvallend genoeg wel ongeveer gelijk.

De meeste populaire app-ontwikkelaar in 2014 was Facebook, dat bedrijf domineert de toplijsten met zijn gratis apps. Meeste populaire app was Facebook Messenger, gevolgd door Facebook, WhatsApp en Instragram. De meest populaire game in 2014 was Candy Crush Saga, maar de meeste omzet ging naar clash of Clans.

Bron:App Annie