1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Navigatie-app Waze wordt voor de rechter gesleept vanwege de vermeende diefstal van kaarten van een rivaliserende dienst. Waze is enkele jaren geleden overgenomen door zoekgigant Google.

De rechtszaak is door PhantomAlert ingediend in San Francisco. Het bedrijf beweert dat Waze zonder toestemming kaartgegevens van de dienst heeft geïntegreerd. PhantomAlert en Waze zijn concurrerende diensten en bieden een navigatie-app met daarin informatie over wegen, stoplichten en het verkeer.

PhantomAlert’s CEO Joseph Seyoum geeft aan dat in Waze fictieve data te vinden is, welke door PhantomAlert is gegenereerd. Deze gegevens zijn door PhantomAlert bedacht om de app te testen en de enige manier waarop Waze aan deze data kan zijn gekomen is door diefstal.

Volgens PhantomAlert’s advocaat heeft Waze data gekopieerd om de eigen waarde te vergroten. Ware werd in 2013 voor 1 miljard dollar gekocht door Google, maar ook Facebook had interesse. PhantomAlert wil uit de rechtszaak een financiële vergoeding van Waze en Google slepen, maar eist ook dat Google stopt met de applicatie.

Vooralsnog is er geen reactie vanuit Waze of Google gekomen.