SAP heeft de financiële resultaten van het derde kwartaal gepubliceerd. De omzet blijkt enige vertraging op te lopen nadat er een sterk eerste halfjaar te zien was. Hoewel de resultaten wat lager liggen dan de verwachtingen van de analisten die Reuters raadpleegde, denkt het Duitse bedrijf nog steeds de financiële doelen over het hele jaar te halen of zelfs te overtreffen.

De totale omzet in het derde kwartaal kwam uit op 5,59 miljard euro, wat neerkomt op een groei van acht procent ten opzichte van een jaar eerder. Analisten dachten echter aan een resultaat van 5,71 miljard euro. Interessant is het onderdeel cloud-abonnementen en ondersteuning, waar een groei van 27 procent te zien is. Met dit onderdeel wordt 938 miljoen euro opgehaald. De experts voorspelden op dit gebied een groei van 29 procent.

Ook haalde SAP meer op met klassieke softwarelicenties en ondersteuning, in totaal 3,72 miljard euro. Dat is een groei van vier procent, terwijl er uitgegaan werd van 2,2 procent. Toch is er de kanttekening dat er over het algemeen minder snel gegroeid wordt dan de de eerste twee kwartalen van dit jaar het geval was.

Cloud

CEO Bill McDermott gaf in een verklaring aan journalisten aan dat cloud-resultaten in de huidige periode jaar-op-jaar ongeveer 35 procent hoger ligt. De directeur benadrukt dat SAP sneller groeit in de cloud. Bovendien gebeurt de groei organisch, aldus McDermott. Hij doelt op de concurrenten van het bedrijf die groei realiseren door middel van overnames.

Overigens was Techzine recentelijk nog aanwezig bij een evenement van SAP, waar duidelijk werd dat het bedrijf inderdaad de cloud erg belangrijk vindt. Hoe dat precies in elkaar steekt, zul je in ons achtergrondartikel kunnen lezen. Dit verhaal verschijnt later op onze website.