1 min

Tags in dit artikel

,

Als enige presenteert ViaContent actuele verkeersinformatie grafisch, in de vorm van een herkenbaar en overzichtelijk landkaartje. Landelijk wordt deze ViaContent dienst door serviceproviders gebruikt om de service aan hun gebruikers te verhogen , dit kan zowel thuis via het internet als mobiel via bv de mobiele telefoon.

Toepassingen van ViaContent zijn reeds te vinden op www.zonnet.nl ("files", geheel boven, derde icoontje van af links), www.bp.nl (kaartje van Nederland,geheel rechts boven het midden) en in de vorm van de Filemeter van het Algemeen Dagblad: www.ad.nl ("Filemeter", menu geheel links net boven "zoek in het AD".).

Uitsluitend het Nederlandse hoofdwegennet (‘de snelwegen’) is van filedetectie voorzien, daarbuiten vergt dit onmogelijke investeringen. Daarom beperkt elke vorm van actuele verkeersinformatie zich tot uitsluitend de snelwegen. Tot nu toe. Want ViaContent levert sinds kort ook actuele informatie op locaal niveau. Daarvoor wordt de detectie benut van bestaande verkeersapparatuur zoals bv verkeerslichten en parkeerverwijsapparatuur.

De service aan gebruikers verhoogt aanmerkelijk door de uitbreiding van landelijke actuele verkeersinformatie met locale actuele verkeersinformatie, bijvoorbeeld via dynamische informatieborden. Méér nog biedt deze lokale verkeersinformatie ongekende nieuwe managementinformatie en beheersmogelijkheden voor wegbeheerders. Naast Almelo, Rotterdam en Zoetermeer, is ViaContent nu op locaal niveau gestart in de gemeente Almere. Een aantal verkeersregelinstallaties gaat de benodigde data inwinnen en met Visum-verkeerssimulatiemodellen van Vialis wordt deze data verwerkt tot zinvolle informatie
Meer informatie over ViaContent is te vinden op www.viacontent.nl.