min

Tags in dit artikel

,

Activision is al enige tijd bezig met de filmversie van het populaire spel Doom. Het is nu eindelijk ook bekend wanneer de Doom-liefhebber in de bioscoop terecht kan om de creatie van Activision te bekijken.

Op 5 augustus 2005 gaat de film in de Verenigde Staten in première. De film die geregisseerd wordt door Enda McCallion, zal op 11 augustus 2005 in Europa debuteren. De film wordt door Universal Pictures op de markt gebracht en zal zich redelijk aan de handelingen in het gelijknamige spel houden. Dat wil dus zeggen dat er veel gerend en geschoten zal gaan worden.

De hoofdrolspelers zijn: Karl Urban (Bourne Supremacy, Chronicles of Riddick, Lord of the Rings) als John Grimm, Ben Daniels als Goat, Razaaq Adoti (Resident Evil: Apocalypse, Black Hawk Down) als Mac, Rosamund Pike (James Bond 007 – Die another day) als Samantha en ‘good old’ worstelaar Dwayne "The Rock" Johnson (Scorpion King, Welcome to the Jungle) als Sarge.

Of de film ‘Doom’ net zo een groot succes gaat worden als bijvoorbeeld Tomb Raider met Angelina Jolie als Lara Croft wordt afwachten.