Abonneer je gratis op Techzine!

Walt Disney wil het komende jaar 40 miljoen dollar gaan uitgeven aan het ontwikkelen van nieuwe videogames en dan met name games voor handhelds.

Disney wil een nieuwe weg inslaan met hun merchandise en hebben daarom vorig jaar de afdeling die gaat over het speelgoed en de licensies van de disney-karakters gereorganiseerd.
Daarnaast wil Disney vaker zonder tussenhandel gaan werken en zich direct tot verkopende partijen wenden.

Disney liet op de E3 van afgelopen jaar al weten zich meer te willen richten op videogames voor de handhelds. De reden dat ze de nadruk op de handhelds willen leggen is het feit dat handhelds populairder zijn bij de doelgroep van Disney, namelijk de jongere kinderen.

Disney wil hun nieuwe games ook gaan gebruiken om hun nieuwe films te promoten door de game voorafgaand aan de film uit te brengen. Dit in tegenstelling tot de huidige strategie waarbij de merchandise en videogames vaak na de film worden geïntroduceerd.’

De eerste Disneyfilm die onder deze nieuwe strategie zal worden uitgebracht is een film gebaseerd op de boeken "The Chronicles of Narnia", van schrijver C.S. Lewis.

Disney sluit overigens niet uit dat ze in de toekomst hun spellen meer in-company zullen gaan ontwikkelen. Daarvoor zullen ze de komende tijd actief op zoek gaan naar kleine ontwikkelaars die ingelijfd kunnen worden in het Disney-concern.