Abonneer je gratis op Techzine!

De openbare aanklagers in het proces tegen de tiener Jeffrey Lee Parson eisen dat de jongen 37 maanden achter de tralies verdwijnt voor het maken en verspreiden van een variant van de bekende Blaster worm.

De jongen bekende vorig jaar het strafbare feit om in aanmerking te komen voor strafvermindering. Daarmee ontliep hij een mogelijk straf van maximaal 10 jaar voor het ‘bewust veroorzaken van schade aan een beveiligde computer’.
Parson (zie foto rechts) zal in ieder geval minimaal 18 maanden de cel in moeten, maar de aanklagers eisen dus de maximaal mogelijk straf van ruim 3 jaar.

De advocaten van Parson pleiten ervoor dat de jongen in ieder geval niet zijn gehele straf in een staatsgevangenis uit hoeft te zitten. Zijn willen graag dat de tiener 6 maanden naar een gevangenis gaat, vervolgens 6 maanden aan een heropvoedingsproject deelneemt en daarna weer 6 maanden de cel in gaat.

Jeffrey Lee Parson lanceerde in augustus 2003 de Blaster-B worm, een variant op de originele Blaster worm. De Blaster-B worm veroorzaakte vervolgens een denial-of-service aanval op de Windows Update site van Microsoft.
De B variant was grotendeels gelijk aan de originele versie, maar creëerde een bestand genaamd ‘teekids.exe’ in plaats van het bestand ‘msblast.exe’.
Mede vanwege het feit dat Parson’s als online nickname "teekid" en "t33kid" gebruikte, werd hij al snel opgespoord door de authoriteiten.

De definitieve uitspraak door rechter Marsha Pechman staat gepland voor komende vrijdag.