1 min

Tags in dit artikel

, ,

Vorige week donderdag was er op deze site te lezen dat eBay en Skype gesprekken voerden over een eventuele overname van Skype door eBay. Deze gesprekken zijn inmiddels succesvol afgerond, waardoor de overname nu een feit is.

In totaal is er ongeveer 4,1 miljard dollar met de deal gemoeid. 1,3 miljard daarvan wordt in cash uitbetaald. Nog eens 1,3 miljard wordt in aandelen uitbetaald. De overige 1,5 miljard dollar wordt uitbetaald als de afgesproken financiële doelen voor 2008 of 2009 worden gehaald.

Zowel Skype als eBay hebben grote plannen voor de toekomst. eBay wil de populaire VoIP software integreren in haar site, waardoor kopers eenvoudig contact kunnen maken met verkopers. Het bedrijf verwacht dat hierdoor de drempel om een verkoper te benaderen een stuk lager wordt en dat er sneller gehandeld kan worden.
Skype wil op haar beurt de software verder ontwikkelen. Zo wil het bedrijf onder andere videocalling en nog een aantal andere opties toevoegen.

eBay benadrukte wel dat de grootste overname in de geschiedenis van het bedrijf geen gevolgen heeft voor de core business. Het bedrijf hoopt analysten en investeerders te kunnen overtuigen van het nut van de overname. "We hebben een aantal zeer hoge doelen, met betrekking tot de actieve gebruikers, omzet en winst. Het behalen van deze doelen zou een behoorlijke meerwaarde hebben voor eBay", aldus een woordvoerder van eBay.