Red Hat breidt zijn samenwerking met Azul Systems uit. Daardoor worden de high-density opslagmogelijkheden aan de in-memory datamanagement-technologie Red Hat JBoss Data Grid toegevoegd. De overeenkomst bouwt voort op een eerdere samenwerking tussen de partijen en voegt rechten voor Azul Zing toe aan JBoss Data Grid-abonnementen. Zo kunnen klanten beter voldoen aan de snelheids- en volumebehoeften voor hun big data-omgevingen.

De Azul Zing-runtime voor Java is ontworpen om high performance on-heap storage te ondersteunen, wat het geschikt maakt voor JBoss Data Grid-implementaties met grote in-memory data sets. Door Zing aan te bieden bij JBoss Data Grid breidt de leverancier van opensourceoplossingen de ondersteuning uit voor het persistent gebruik van Java-instances die tot acht terabyte aan geheugen kunnen beheren. Deze zijn ontworpen om het aantal vereiste nodes in de cluster te verminderen en de implementatie en het beheer te vereenvoudigen.

Red Hat legt uit dat garbage collection pauses belangrijk kunnen zijn in industrie├źn die vertrouwen op snelheid, consistente prestaties en uptime en waarin het datavolume toeneemt. De Zing C4 Garbage Collector elimineert haperingen bij het uitvoeren van applicaties. Dit probleem komt vaak voor in Java-omgevingen. Door het gebruik van grotere JVM-heaps die nodig zijn voor high performance big data-applicaties kan het probleem verergeren. Voor dergelijke applicaties kunnen JBoss Data Grid en Zing consistente prestaties en schaalbaarheid bieden.

Beschikbaarheid

Moderne applicaties kunnen data grid-technologie ook gebruiken om de beschikbaarheid te verbeteren en de latentie te verminderen. Door de samenwerking wordt grootschalige dataverwerking voor applicaties dus ondersteund, inclusief low-latency stream processing en search. Zing is per direct beschikbaar als een gratis upgrade-optie voor gebruikers van JBoss Data Grid met ondersteuningscontracten.