2min

Tags in dit artikel

, , ,

Na de bekendmaking van de PlayStation 3 afgelopen maandag kwam Ken Kutaragi, de baas van Sony, met een onverwachte opmerking: "De PS3 is waarschijnlijk te goedkoop". Voor het geld van één PlayStation 3 kan er een Xbox 360 én een Nintendo Wii gekocht worden, zo merkte ook Microsoft al fijntjes op, maar toch is de prijs te laag volgens Kutaragi.

Toen de prijs van de PlayStation 2 een aantal jaren terug bekend werd gemaakt, vond over het algemeen ook iedereen de prijs te hoog, maar toen ze eenmaal in de winkels beschikbaar waren gingen ze met bakken de deur uit. Er was daarvoor nog nooit een console die zulke hoge verkoopcijfers had gehaald. Daarom werd de PlayStation 2 ook de nieuwe marktleider.

Volgens Kutaragi kun je de PS3 met een maaltijd vergelijken. "Het is onzin om de prijs van een maaltijd in een snackbar te vergelijken met de prijs van een maaltijd in een sterrenrestaurant. Wanneer de gebruiker een unieke en bijzondere ervaring krijgt dan is geld geen bezwaar. Ik vind dat gebruikers met de PS3 een ervaring krijgen die geen enkele andere console hen biedt", aldus Kutaragi.

Mensen die graag games spelen hebben het geld er wel voor over, denkt en hoopt Kutaragi. Of dit werkelijk zo is zullen we nog zien. Verder wachten we nog af of we nog meer van Kutaragi te horen krijgen tijdens de E3.