2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Online handelshuis eBay heeft afgelopen zaterdag haar 200 miljoenste gebruiker verwelkomt, dat heeft CEO Meg Whitman vandaag op een conferentie laten weten.

200 miljoen gebruikers is enorm veel, Whitman liet weten dat de gebruikers gezamenlijk het op vijf na grootste land ter wereld kunnen vormen. Alleen China, India, de VS en Indonesië gaan hen dan voor.

Uiteraard zijn deze leden niet allemaal even actief, eind maart had eBay 192,9 miljoen geregistreerde gebruikers, waarvan slechts 75,4 miljoen leden daadwerkelijk actief zijn. De meeste actieve leden komen uit de VS, Duitsland, Groot-Brittanië en Zuid-Korea

Skype wordt vanaf 19 juni geintegreerd in eBay
Het bedrijf liet verder weten dat het vanaf 19 juni mogelijk wordt om ‘Skype me’ iconen bij aangeboden producten te plaatsen. Mensen die vragen hebben over een product kunnen dan eenvoudig contact opnemen met de verkoper.

eBay heeft Skype sinds vorig jaar oktober in handen, toen het 4,2 miljard dollar neerlegde voor de VoIP service. Het bedrijf is echter voorzichtig met het integreren van de service op haar website, want eBay wil niet de indruk wekken dat het haar trouwe klanten als proefkonijn gebruikt voor de service.

Skype wordt voorlopig alleen in een bepaald aantal secties van de Amerikaanse site getest. De secties die eBay gekozen heeft bevatten vaak complexe producten of producten met hoge prijzen, waardoor het volgens eBay handig is als mensen elkaar daarvoor kunnen bellen. Overigens is het in Nederland en België al mogelijk om Skype iconen toe te voegen op eBay producten, maar alleen als de verkoper nationaal verkoopt.