Abonneer je gratis op Techzine!

Na Dell en Apple is Matsushita het derde bedrijf in korte tijd dat een groot aantal laptopaccu’s terughaalt. Het gaat om 6.000 accu’s die verwerkt zijn in laptops voor de Japanse markt.

Na de bekendmaking door Matsushita, dat voornamelijk bekend is van dochtermaatschappij Panasonic, rees direct de vraag of Sony ook hier de leverantie van de accu’s voor haar rekening had genomen, maar dat werd direct ontkend door Matsushita. Het bedrijf liet weten dat een externe partij de accu’s heeft geleverd, maar wilde niet zeggen welk bedrijf dat is.

Een woordvoerder liet verder weten dat er nog geen enkele batterij in haar laptops oververhit is geraakt of vlam heeft gevat. Het probleem zit hem volgens Matsushita in een klein veertje in de accu. Als de laptop op de grond valt of er fors tegenaan gestoten wordt, dan kan dit veertje op de accucellen vallen en oververhitting veroorzaken.
Zoals gezegd hebben zijn alleen Japanse consumenten in het bezit van een dergelijke accu, het gaat om accu’s die in Matsushita laptops zitten die tussen april en mei vorig jaar verkocht zijn in Japan.