PQR investeert verder in data security en DRaaS door fusie met 5W

Abonneer je gratis op Techzine!

Cloudintegrator en IT-dienstverlener PQR gaat fuseren met 5W, een specialist in data security en Disaster Recovery as-a-Service (DRaaS). De fusie moet een completer portfolio en meer bereik onder de klanten gaan opleveren.

Volgens beide bedrijven moet de fusie klanten straks een compleet portfolio bieden op het gebeid van data security, mobiele security, back-up en infrastructuur management. Vooral als het gaat om managed services, zoals de DRaaS-oplossingen. Daarnaast wordt, zo geeft de cloudintegrator en IT-dienstverlener aan, veel verwacht van de Back-up as a Service (BaaS)-oplossingen die 5W kan bieden.

Mobiele security-oplossingen

Verder kan PQR nu ook een uitgebreid security-portfolio bieden voor mobiele oplossingen. De fusie met 5W maakt het nu mogelijk dat de cloudintegrator en IT-dienstverlener ook de mobiele beveiligingsoplossingen van BlackBerry kan leveren. Dit complementeert het hele portfolio aan mobiele device management-oplossingen met onder meer oplossingen van VMware, Microsoft en Citrix.

Volledige ontzorging en uitbreiding bereik

Met de fusie kan PQR zijn klanten nog meer gaan voorzien van end-to-end IT-oplossingen, inclusief producten, advies, implementatie en beheer op het gebied van onder andere cloud, end user computing en security en data recovery. Voor 5W betekent de fusie een mogelijkheid de bestaande service en expertise te delen met de grote klantengroep van PQR. Dit betekent een groter bereik voor deze diensten en de mogelijkheid om sneller als dienstverlener op dit gebied te groeien.

Waarschijnlijk zullen de nu toegevoegde managed beveiligingsdiensten ook een modulair onderdeel gaan worden voor het recent gelanceerde totaalconcept SpaceHub waarmee de cloudintegrator en IT-dienstverlener zijn klanten volledig op het gebied van (hybride) cloudomgeving wil gaan ontzorgen.