Juniper Networks heeft versie 2,2 gelanceerd van zijn multicloud container platform Juke. Met de nu toegevoegde functionaliteit kunnen klanten eenvoudiger containers met persistent storage-, netwerk en monitoringfunctionaliteit uitrollen tussen meerdere multicloudomgevingen. Ontwikkelaars kunnen zich hierdoor meer focussen op het daadwerkelijk ontwikkelen van applicaties en minder aandacht besteden aan operationele zaken.

De verbeteringen, voornamelijk op het gebied van storage, aan het multicloudcontainerplatform zijn onder meer volume snapshots en clone management. Verder biedt het platform nu een verbeterde integratie met het Kubernetes-containerplatform. Hierdoor wordt het mogelijk om een enkel Kubernetes cluster zowel on-premise, als in meerdere cloudomgevingen te laten draaien. Hierdoor kunnen klanten het gebruik van bronnen beter optimaliseren volgens de leverancier.

De nu toegevoegde storagemogelijkhede in versie 2.2 van Juke zorgen er ook voor dat ook de netwerk- en serverorkestratiemogelijkheden van Juniper’s Contrail multicloudproduct verder worden gecomplementeerd.

Focus op applicatieontwikkeling in DevOps

Met Juke, een product van het eind 2018 door de netwerk- en cloudspecialist overgenomen HTBASE, kunnen DevOps-specialisten zich focussen op het ontwikkelen van stateful applicaties voor multicloudomgevingen, zonder dat zij daarbij aandacht hoeven te besteden aan te beheer van de opslag- en variable details. Het platform zorgt er tevens voor dat het beheer van storage binnen netwerken eenvoudiger kan verlopen.

Het platform is een software-defined file system dat automatisch en latency-bewust alle on-premise en multicloudbronnen omvat, vooral die binnen AWS en het Google Cloud Platform. Het levert persistent storage als eenvoudige block devices aan containers. Daarnaast automatiseert het ook alle operationele handelingen binnen een DevOps-proces. Hierdoor kunnen ontwikkelaars zich beter concentreren op hun kerntaak: het ontwikkelen van applicaties.

Ook policy-beheer

Daarnaast kunnen netwerk- en softwarespecialisten met het platform policies maken voor zowel servers als storage-infrastructuur zodat deze infrastructuur voldoet aan de vereisten. Deze vereisten zijn onder meer prestaties, locatie, kosten, betrouwbarheid en compliance-regelgeving voor onder meer de GDPR.