min

Tags in dit artikel

, ,

Na twee jaar geeft Seagate eindelijk hun fout toe. Twee Amerikanen klaagde Seagate in 2005 aan omdat Seagate zou hebben gelogen over de hoeveelheid opslag die een harde schijf zou bevatten.

Seagate maakt namelijk gebruik van de decimale definitie van een gigabyte. Dit houdt in dat één gigabyte 1.000.000.000 bytes is. Echter maken computers geen gebruik van de decimale definitie maar van de binaire definitie. Dan is één gigabyte 1.073.741.824 bytes.

Daardoor bevatte een schijf van Seagate volgens het binaire stelsel minder gigabyte dan werd aangegeven door Seage, in het decimale stelsel. Het zou gaan om een verschil van zeven procent. Om verdere problemen te voorkomen wil Seagate hun klanten, die hier een probleem van maken compenseren. Dit doet Seagate door klagende klanten de mogelijkheid te geven om het geld terug te vragen.

Aan deze oplossing zitten wel voorwaarden verbonden. Zo geldt deze regeling tot nu toe alleen voor Amerikaanse gebruikers. Ook moet het gaan om een harde schijf die los is verkocht, dus niet een die ingebouwd is in de computer. De harde schijf moet tussen 22 maart 2001 en 31 december 2006 aangeschaft zijn. Tot slot moet het aankoopbewijs aanwezig zijn.