min

Tags in dit artikel

, , ,

Nadat dit weekend bekend werd dat er geen overname van Yahoo! kwam door Microsoft, opende het aandeel op de Amerikaanse beurs ruim zeventien procent lager.

Waar het aandeel vrijdag nog op 28,67 dollar per stuk sloot, noteerde het aandeel aan het begin van de handelsdag slechts 23,73 dollar. Het aandeel van Microsoft steeg met 2,5 procent nadat het bedrijf dit weekend afzag van een vijandige overnamebod op Yahoo!

Niet alleen de aandelen van Microsoft stegen in waarde. Nadat Yahoo besloot om technologie van Google te gebruiken voor online advertenties steeg het aandeel Google met 2,4 procent.

Aan het begin van de overname-saga bood Microsoft nog 29,40 dollar per aandeel Yahoo. Dit is net iets meer dan waar het aandeel vrijdag op sloot. Toen Yahoo! niet al te happig leek op een overname probeerde Microsoft de raad van bestuur van Yahoo! nog te paaien met een bod van 33 dollar per aandeel. Dit mocht echter niet baten en Microsoft maakte daardoor bekend dat het van verdere overnameplannen afzag.