Abonneer je gratis op Techzine!

F-Secure is vanaf heden betrokken in de International Multilateral Partnership Against Cyber Terrorism, kortweg IMPACT. Mikko Hyppönen, Chief Research Officer bij F-Secure, neemt hierbij plaats in de internationale adviesraad.

Met de oprichting van IMPACT, een Maleisisch initiatief, wil men een platform ontwikkelen, waarbij de internationale privésector en de regeringen samen de strijd aangaan tegen cybercriminaliteit. Van 20 tot en met 22 mei aanstaande zal IMPACT gastheer zijn tijdens de World Cyber Security Summit in Kuala Lumpur, in samenwerking met het World Congress on Information Technology.

In aanvulling op de inaugurele meeting van de International Advisory Board vindt er ook een ministeriële rondetafel plaats. De te organiseren IMPACT Summit wordt hiermee de grootste vergadering ooit op het gebied van cyberterrorisme. Ministers, regeringsvertegenwoordigers, regulerende instanties en experts uit 40 verschillende landen zijn voor het evenement uitgenodigd.

"We voelen ons zeer vereerd om deel uit te maken van het IMPACT-initiatief", licht Mikko Hyppönen toe. "We beschouwen IMPACT als een zeer belangrijk, globaal samenwerkingsverband in de strijd tegen cyber crime. We zien er naar uit een substantiële bijdrage aan de IMPACT-strategie te leveren."