Abonneer je gratis op Techzine!

HP en Digital Boardroom roepen directeuren, businessmanagers, partners en overige IT gebruikers op om de waardering voor IT te vergroten. HIervoor is er een speciaal project in het leven geroepen.

Dat doen zij tijdens het seminar ‘I love/hate My IT Department’ en met de lancering van de website www.ilovemyitdepartment.com. Een Nederlandstalige site met cases, artikelen en adviezen. De site staat onder redactie van DigitalBoardroom.com en is de start van een campagne waarmee HP Software aan wil geven proactief bij te dragen aan het verbeteren van disciplines als projectmanagement en service management.

Dat IT niet altijd vlekkeloos wordt ingezet wordt duidelijk op de tegenhanger van de ‘I love-site’ namelijk de ‘I hate-site’. www.ihatemyitdepartment.com is een website waar uitgelegd wordt waar het fout gaat tussen IT’ers en andere medewerkers. Onderdeel van deze site is een verzameling van filmpjes en bloopers uit de praktijk. Uiteindelijk doel is het realiseren van een IT-community.

Wytze Rijkmans, Country Manager HP Software Nederland: "Als CIO wil je niet almaar meer tools. Je wilt een integrale aanpak voor het verbeteren van het succes dat je organisatie heeft. Door de noodzakelijke centralisatie van IT en outsourcing is de afstand met de business toegenomen. Voor een betere klantbinding en om meer kwaliteit in projecten en operaties te kunnen leveren, moeten CIO’s actief gaan sturen op het managen van de relatie en niet alleen contracten zoals SLA’s."

Marco Gianotten, oprichter van het platform en denktank DigitalBoardroom: "De business staat of valt met IT. Waardering is dan heel belangrijk om de mentale kloof te overbruggen. Het is goed voor managers om te weten wat gewaardeerde IT-organisaties hebben gedaan om succesvoller te kunnen zijn voor hun klanten. Voor technische managers is het moeilijk om de vinger achter het EQ van succes te krijgen."