Blackbaud maakt de overname van Everfi bekend. De organisatie wordt voor 665 miljoen euro (750 miljoen dollar) gekocht.

Blackbaud verleent cloudsoftware-diensten aan non-profitorganisaties, onderwijsinstellingen en de gezondheidszorg. De analytics-, finance-, marketing- en betalingssystemen zijn toegespitst op organisaties met een maatschappelijk belang.

Everfi levert onderwijs door middel van software. De zelfbenoemde ontwikkelaar van ‘Impact-as-a-Service’ werd groot met de dienstverlening van kennis. Ook ontwikkelt Everfi een platform waarmee organisaties de effectiviteit van hun onderwijs kunnen meten.

Met de overname bemachtigt Blackbaud de klantengroep van Everfi, waaronder middelbare scholen en grootbedrijven. De organisaties moeten elkaar inhoudelijk gaan versterken. “Blackbaud en Everfi zullen samenwerken om technologie te ontwikkelen voor het meten van de maatschappelijke impact van organisaties”, vertelt Mike Gianoni, president en CEO van Blackbaud.

“Organisaties investeren steeds meer in ESG en CSR (verantwoord en duurzaam ondernemen, red.). De vraag naar een partner voor het vinden van betekenisvolle, maatschappelijke kansen vergroot. Die partner zijn wij.”

Tip: Worldfavor Transparency introduceert LinkedIn voor duurzaamheidsdata