Abonneer je gratis op Techzine!

De verkoop van Windows-pc’s in de Verenigde Staten is in de maand november met zeven procent gestegen in vergelijking met november vorig jaar. De verkoop van Macs daalde met een procent.

Dit blijkt uit onderzoek van NPD Group Inc. Ook kwam uit dat rapport naar voren dat de verkoop van desktop-pc’s in zijn geheel is gedaald met twintig procent. Er werden vijftien procent minder Windows- en 38 procent minder Mac-desktopcomputers verkocht.

Bij de laptops is dat verhaal heel anders. Het aantal verkochte MacBooks steeg juist met 22 procent in vergelijking met november vorig jaar. Hetzelfde geldt voor Windows-laptops, alhoewel de verkoop daarvan met slechts vijftien procent steeg.

"Voor notebooks is er net een beetje extra waarde voor klanten om voor een Apple-computer te gaan. Voor desktops is dat mogelijk een ander verhaal," aldus NPD-analist Stephen Baker tegenover Reuters. "Mijns inziens kan de iMac wel een opfrisbeurt gebruiken."

Steve Jobs liet in oktober weten dat Apple niet van plan is om de prijzen van Macs te verlagen, omdat het zich geen zorgen maakt over de huidige economische teruggang waardoor klanten mogelijk eerder voor een goedkopere computer kiezen. Bovendien vertelde Jobs: "We weten niet hoe we een computer van 500 dollar moeten maken die geen stuk rotzooi is."