Abonneer je gratis op Techzine!

NVIDIA is trots op de resultaten van het derde kwartaal, de partners van NVIDIA zijn toch iets minder trots op de fabrikant.

De redenen dat de partners niet zo trots zijn op de resultaten van het derde kwartaal komt vooral door de slechte concurrentie die NVIDIA geeft aan AMD. Niet alleen de slechte concurrentie is een nadeel voor vele partners. Een aantal partners zitten vooral in de problemen door het tekort aan chips voor de GTX 260, 275 en 295 kaarten. Omdat deze chips niet kunnen worden geleverd moeten partners, die alleen NVIDIA kaarten aanbieden, meer geld gaan vragen voor hun kaarten. De oorzaak zou vooral komen doordat oem-fabrikanten voorrang krijgen tot het verkrijgen van deze chips. Dit is voor de oem-fabrikanten niet erg, die hebben tenslotte toch hun chips, maar voor partners is het een doorn in het oog.

Fermi, de nieuwe DirectX 11-kaart, zou voor partners al beschikbaar zijn om te verkopen. Helaas is dit niet het geval en is deze kaart op geen enkele manier te vinden. NVIDIA zal waarschijnlijk de kaart pas na februari beschikbaar stellen. Dit is voor de partners nog erger dan het feit dat oem-fabrikanten voor gaan, want als deze kaart pas na februari uitkomt hebben de partners een slechte omzet tijdens het kerstseizoen.