Abonneer je gratis op Techzine!

Een aantal populaire reiswebsites zijn tegen de overname van ITA Software, ITA Software zou overgenomen worden door de zoekgigant Google. Volgens de reiswebsites zou Google dankzij deze overname te veel macht krijgen in de reiswereld.

De bedrijven zoals Expedia, Kayak, Sabre en Farelogix zijn bang dat Google te veel macht krijgt over de verkoop van vliegreizen via internet, dit zou vooral komen doordat Google alle rechten krijgt over de software die veel wordt gebruikt in de reiswereld. Ook zijn de bedrijven bang dat ze geen nieuwe licentie van de software af kunnen nemen als het in handen van Google komt. Daarom werken de websites nu samen onder de naam FairSearch.org en gaan lobbyen bij het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Volgens Google zou de aankoop van de software voor meer nuttige informatie zorgen aan zijn gebruikers. Echter denken de websites dat Google de toegang tot de software zal gaan verbieden. Ook Microsoft is tegen de overname, Bing maakt namelijk ook gebruik van de data die wordt gevonden via ITA Software. Zo’n 65 procent van alle vluchten die direct via internet worden geboekt, maken direct of indirect gebruik van de ITA Software.