Abonneer je gratis op Techzine!

Het moederbedrijf achter de MyCom-winkels, BAS Group, is voornemens om Dexcom Holdings over te nemen, het moederbedrijf achter Dixons en Dynabyte. Hiermee zal een van de grootste computer- en elektronicaretailers van Nederland ontstaan.

Dexcom maakt vandaag bekend dat de winkels van Dixons en Dynabyte worden overgenomen door de BAS Group. De enige die de overname nog kan tegenhouden is de NMa, die moet haar goedkeuring nog geven. De kans wordt echter klein geacht dat de NMa bezwaren zal hebben, er is immers voldoende concurrentie op de Nederlandse markt.

Voor de klanten van de winkels zal alles hetzelfde blijven. De winkels, de service en de garanties blijven allemaal zoals ze nu zijn, zo verzekert de BAS Group. Wel zullen er ongeveer 90 arbeidsplaatsen verdwijnen doordat het hoofdkantoor van Dexcom in ‘s-Hertogenbosch zal worden opgeheven en worden ondergebracht bij de BAS Group in Almere.

De medewerkers zijn vandaag op de hoogte gesteld van de overname en degenen die hun baan verliezen hebben een traject aangeboden gekregen waarbij ze naar een nieuwe baan worden begeleid. De overname van Dexcom door de BAS Group heeft verder geen gevolgen voor de werkgelegenheid in de winkels van Dixons, Dynabyte en Harmony Financial Services.