Google Wallet lancering vandaag in de VS

Abonneer je gratis op Techzine!

Vandaag zal de presentatie van Google Wallet plaatsvinden op de NFC World-conferentie. Dit is aan het licht gekomen door het uitlekken van een memo aan de partners van het betalingsysteem. Vooralsnog zal de dienst alleen beschikbaar zijn met de Nexus S 4G smartphone van telecomaanbieder Sprint.

Deze Amerikaanse variant van de Nexus S beschikt als een van de weinige smartphones over de Near Field Communication(NFC)-chip, noodzakelijk voor het gebruik van Google Wallet in winkels. Tot nu toe werkt Google Wallet alleen nog voor gebruikers die beschikken over een Citi Mastercard van creditcardmaatschappij Mastercard. Tot op heden is dit dan ook de enige maatschappij die zich heeft aangesloten op het systeem van Google.

Voor smartphones zonder NFC-chip heeft Google eerder al NFC-stickers aangekondigd. Gebruikers plakken deze stickers achterop hun smartphone, waardoor ze toch via PayPass-betalingsapparaten in winkels kunnen betalen. De betalingen worden vervolgens afgeschreven via Google Wallet. Het is onduidelijk of deze stickers ook vandaag op de conferentie worden gelanceerd.

De lancering van Google wallet valt samen met de overname van DailyDeal. Dit is de Duitse variant van Groupon. Google breidt door deze overname zijn eigen variant Google Offers uit. Door DailyDeal te implementeren in Google Offers kan de korting direct worden ingehouden bij de betaling in de winkel via Google Wallet.

De eerste reclame is afgelopen week gelanceerd. In de commercial wordt een oud fragment uit de Amerikaanse komedieserie Seinfeld gebruikt. Daarbij loopt hoofdfiguur George Costanza met een overvolle portemonnee rond en verliest hij door een windvlaag alle inhoud.