Abonneer je gratis op Techzine!

De Blackstone Group en Bain Captial zijn bezig met het voorbereiden van een overnamebod op het internetbedrijf Yahoo. Dat hebben ingewijden vandaag gemeld. Naast deze investeringsmaatschappijen gaat ook het gerucht dat Microsoft nog steeds de boeken van Yahoo aan het bekijken is. Het lijkt in elk geval voor de hand te liggen dat er binnenkort een bod wordt gedaan op Yahoo.

Beide inverteringsmaatschapijen hebben het internetbedrijf gewaardeerd op ruim 20 euro per aandeel, wat neerkomt op een totale waarde van 25 miljard dollar. Het potentiële bod van het consortium is nog niet geheel afgerond. Het Chinese bedrijf Alibaba maakt ook deel uit van het consortium, maar heeft nog niet besloten of het deel gaat nemen aan de overname van Yahoo. De Chinese e-commerce-gigant houdt alle opties open, maar zou vooral interesse hebben in het terugkopen van het belang van 40 procent dat Yahoo in Alibaba heeft.

Microsoft deed enkele jaren terug een poging om Yahoo in te lijven destijds voor ruim 40 miljard dollar, maar op het laatste moment besloot Microsoft het niet te doen. Op dit moment zou Microsoft wederom overwegen om Yahoo over te nemen.

Bij Yahoo zelf is het erg rustig, daar wordt nog steeds gesproken over een onderzoek naar de toekomst van het bedrijf. Ook doken er geruchten op dat Yahoo mogelijk 20 procent van de aandelen wilde verkopen aan investeerders. Alle analisten rekenen er echter op dat Yahoo binnenkort wordt overgenomen.