Het lijkt er op dat er in het tweede kwartaal van dit jaar een flinke prijsdaling zal plaatsvinden voor ultrabooks. Het zou hierbij om flinke dalingen gaan van soms enkele honderden euro’s.

Dit claimen bronnen die actief zijn in de retail en ultrabooks verkopen. Verschillende fabrikanten van ultrabooks als Acer, Lenovo en HP verlaagde recent al de prijzen van hun modellen in Noord-Amerika. Er wordt dan ook verwacht dat dit ook zal gebeuren voor andere delen van de markt. De prijsdaling zou het resultaat zijn van de komst van nieuwe modellen. Er staat namelijk weer een nieuwe stroom van modellen te wachten met de introductie van Intel’s nieuwe Ivy Bridge-processoren.

Prijzen zullen naar verwachting flink zakken op de oudere modellen. Waarbij moet worden gedacht aan dalingen van 200 tot 300 euro. Zo zakte Acer’s S3 in Noord-Amerika al naar een bedrag van 799 dollar en daalde de modellen van Lenovo en Hewlett-Packard 25 procent en respectievelijk 21 procent. Bronnen melden dat prijzen gemiddeld naar de 699 tot 799 dollar zullen zakken waar veel modellen nu nog op 1000 dollar zitten.