Abonneer je gratis op Techzine!

Samsung en Motorola leven op het moment in onvrede met Apple. Zowel Samsung als Motorola hebben verschillende rechtszaken tegen het bedrijf uit Cupertino lopen en andersom geldt het zelfde. Apple zou echter bereid zijn om hier een einde aan te maken middels een licentie-deal. Zowel Samsung als Motorola zouden gebruik mogen maken van een aantal patenten van Apple, mits hiervoor een toeslag per toestel zal worden betaald. Samsung lijkt echter niet bereid tot een compromis.

Shin Jong-kyun, president van de mobiele divisie van Samsung spreekt duidelijke worden over dit voorstel tegenover The Korea Times: ‘Geen compromissen’. Jong-kyun is overigens niet de enige binnen Samsung met dit standpunt, het bedrijf maakte bekend dat het budget voor rechtszaken rondom patenten verhoogd wordt van 200 miljoen naar 260 miljoen dollar.

Het was overigens ook niet te verwachten dat Samsung in zou gaan op Apple’s voorstel. Het is goed mogelijk dat het Koreaanse bedrijf eerst op zoek gaat naar een voordeligere regeling, tenzij het echt niets voelt voor een schikking. Hoe dan ook, Samsung lijkt nog niet klaar om op te geven.