Graphics Properties sleurt diverse technologiebedrijven voor de rechter. Volgens het bedrijf maken Sony, Apple, HTC, LG, RIM en Samsung zich schuldig aan patentinbreuk. Graphics Properties eist daarom een verkoopverbod op diverse smartphones en wil royalties zien.

Dat meldt internationaal persbureau Reuters op basis van een aanklacht die het in handen heeft gekregen. Volgens de aanklacht maken deze bedrijven zich schuldig aan patentinbreuk. Het bedrijf zou over een patent beschikken dat een techniek beschrijft waarmee afbeeldingen en tekst omgezet worden in pixels. Deze pixels verschijnen vervolgens op een beeldscherm. Sony, Apple, HTC, LG, RIM en Samsung maken gebruik van deze techniek zonder daar licentiekosten voor te betalen.

Volgens de aanklager maken diverse smartphones inbreuk op het patent. Het gaat om de iPhone van Apple, de EVO4 van HTC, de LG Thrill, de BlackBerry Torch van RIM, de Samsung Galaxy S en S II, en de Xperia Play van Sony. Graphics Properties zegt dat het "onherstelbare schade" zal lijden als de smartphonefabrikanten geen licentiekosten betalen. Met de rechtszaak probeert de aanklager een verkoopverbod, royalties en een schadevergoeding af te dwingen.

Geen van de aangeklaagde partijen wenste nader in te gaan op deze kwestie.

Graphics Properties stond voorheen bekend onder de naam Silicon Graphics. Dit bedrijf ging echter in 2009 failliet. Een deel van de activiteiten werd overgenomen door private investeerders en ging onder een nieuwe naam verder: Graphics Properties.