Abonneer je gratis op Techzine!

Zynga en American Express zijn een opmerkelijke samenwerking aangegaan. Met een creditcard van American Express kan de gebruiker namelijk binnenkort digitaal geld voor Farmville verdienen.

American Express kan middels de nieuwe samenwerking een creditcard aan gaan bieden waarmee klanten door geld uit te geven middels de kaart, geld voor Farmville kunnen verdienen. Volgens David Messenger, executive vice president van American Express heeft Zynga een zeer grote aanhang en kan men zo een zeer grote groep mensen bereiken. Met de samenwerking probeert American Express een nieuw segment aan te spreken. Voorheen bediende het bedrijf voornamelijk de consument uit het hogere segment.

Spelers van FarmVille krijgen de mogelijkheid om een American Express-boom in hun boerderij te plaatsen. Wanneer zij dit doen, zal de gebruiker een creditcard van het bedrijf aan deze boom kunnen koppelen. Op deze manier kunnen zij zeer eenvoudig in-game geld toevoegen. Daarnaast zal de gebruiker bij de eerste vijf aankopen van 25 dollar of meer extra Farm Cash ontvangen.