2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

NTT en Qualcomm gaan samenwerken op het gebied van 5G-devices en private 5G-netwerken. Doel van deze samenwerking is, volgens beide bedrijven, om een betere onderliggende infrastructuur te creëren voor het ontwikkelen van nieuwe AI-gebaseerde edge-toepassingen.

Volgens de techbedrijven is het ontwikkelen van de gezamenlijke 5G-device- en private netwerkoplossingen van groot belang om klanten beter te kunnen helpen bij het versnellen van innovatie. Vooral door de adoptie van private 5G-netwerken die hiervoor zeer belangrijk zijn en het uitbreiden van het 5G-ecosysteem.

5G-devices en private 5G-netwerken

Meer specifiek gaan de techbedrijven werken aan het combineren van 5G-devices, voorzien van de 5G-chipsets van Qualcomm, met de private 5G-netwerkoplossingen en -kennis van NTT. Denk hierbij aan devices als push-to-talk-apparaten, augmented reality-headsets, computer vision-camera’s en sensoren.

Deze devices worden dan voor verschillende use cases gekoppeld aan de private 5G- en edge-netwerkoplossingen en -kennis van NTT. Dit voor diverse bedrijfssectoren, waaronder de productie-, automotive- en logistieke sectoren.

AI-toepassingen naar de edge

NTT en Qualcomm willen met de samenwerking vooral het gebruik van AI in edge-omgevingen van bedrijven helpen te verbeteren en te versnellen. De specifieke 5G-chipsets van Qualcomm hebben ingebouwde AI-modellen die juist dit moeten bewerkstellingen, geven de partijen aan.

Onder meer zijn deze AI-modellen geschikt voor beeldherkenning, het identificeren van objectkenmerken en het verifiëren of medewerkers de juiste veiligheidsvoorschriften in acht nemen.

NTT Edge-as-a-Service-aanbod

Met behulp van AI-toepassingen via het NTT Edge-as-a-Service-aanbod kunnen bedrijven daarnaast de veiligheid op de werkplek, optimalisatie van deze omgevingen en de beveiliging beter en makkelijker inregelen.

Deze specifieke NTT-dienst maakt het ook mogelijk nieuwe beheerdiensten voor Device as a Service af te nemen. Dit moet het klanten makkelijker maken 5G- en edge-apparaten te gebruiken, te upgraden en te recyclen, het beheer van de levenscyclus van apparaten te vereenvoudigen en IT-onderhoud en -kosten te verlagen.

Tip: Qualcomm start verkoop WiFi 7-chips voor routers en mesh-systemen