Microsoft is bezig met het offline halen van verschillende websites die het 56 pagina’s tellende document over plannen voor de Xbox 720 hosten. In dit document zijn allerlei potentiële ideeën te lezen over bijvoorbeeld Augmented Reality-brillen.

Het document is inmiddels al niet meer terug te vinden op de website waar het als eerst te vinden was. Dit document is verwijderd op verzoek van Covington & Birling LLP, een internationaal rechtsbedrijf waar Microsoft een cliënt van is.

Andere websites worden momenteel benaderd door onderzoekers van Microsoft. Zo ontving een Tsjechische website reeds een bericht van Alan Radford, internetonderzoeker van Microsoft, waarin vermeld wordt dat het desbetreffende domein niet-erkende documenten van Microsoft publiceert. In het bericht wordt verzocht om de data offline te halen, of de toegang te blokkeren.

Dat Microsoft de moeite neemt om de zogenaamde IEB Roadmap van alle websites te verwijderen, laat blijken dat het document serieus genomen mag worden. Hoewel de legitimiteit natuurlijk nog altijd op losse schroeven staat, kan dit een teken zijn dat we wel degelijk te maken hebben met een werkelijk document, afkomstig van Microsoft.