Microsoft heeft geen plannen voor smartphone

Abonneer je gratis op Techzine!

Nadat Microsoft vorige week de Surface-tablets aankondigde, staken er ook al direct geruchten de kop op waaruit bleek dat Microsoft tevens plannen zou hebben voor een eigen smartphone. Deze geruchten worden nu in de kiem gesmoord door Greg Sullivan, de marketing manager van Windows Phone.

In een interview beantwoordt Sullivan de vraag of Microsoft van plan is om een eigen smartphone te maken daadkrachtig: ‘Nee, daar zijn geen plannen voor. Microsoft kondigde vorige week al aan dat er in ieder geval Windows Phone 8-toestellen worden ontwikkeld door HTC, Huawai, Nokia en Samsung. Sullivan gaat dan ook door met de vermelding dat Microsoft een sterk ecosysteem van fabrikanten om zich heen heeft en dat het bedrijf erg tevreden is met deze partners.

De ontkenning van Sullivan is opmerkelijk te noemen omdat Microsoft normaliter niet ingaat op geruchten en speculatie, al zegt dat natuurlijk niet dat er alsnog waarheid zit in het gerucht, want ook in dat geval zou Microsoft reageren met een ‘geen commentaar’-boodschap.