Buma/Stemra ook achter linken radiostreams aan

Abonneer je gratis op Techzine!

Ook het linken naar streams van radiostation lijkt ten prooi te gaan vallen aan Buma/Stemra. Dit blijkt uit een bodemprocedure tegen Nederland.FM, die de organisatie momenteel heeft lopen.

Vooralsnog lijkt het hierbij om slechts één website te gaan. Volgens de organisatie biedt de website haar streams embedded aan, waardoor zij volgens Buma/Stemra verplicht zijn een licentie af te sluiten. Bij de website www.op.fm is dit niet het geval. Desondanks wordt deze website ook meegenomen in de procedure, omdat Buma/Stemra "benieuwd" zou zijn wat de rechter hier van vindt.

Op.fm werd opgericht na het aanspannen van de rechtszaak. Nederland.Fm zou hiermee de grenzen opzoeken en om die reden werd de website later toegevoegd aan de zaak. Als gevolg hiervan vinden de partijen elkaar op 26 juli in de rechtbank. Waar Buma/Stemra spreekt over een nieuwe openbaring en verveelvuldiging, is het kamp van Nederland.FM anders gestemd. Deze zou het onzin vinden dat elke website die een link plaatst naar muziek in de ogen van Buma/Stemra een licentie af moet sluiten.